Exc. Bouwel - FC Netezonen eindigde op een verdiende overwinning voor de Excelsior-boys van coach Maarten De Voeght.

Huysmans werd man van de match met 3 treffers op 8 minuten tijd. Na een kwartiertje aftasten, kon Huysmans de 1-0 intikken (22').  Slechts 4 minuten later pegelde dezelfde Excelsior-sterspeler op vrijschop de 2-0 binnen (26'). Nog eens 4 minuten later rondde hij een zuivere hattrick af op corner : 3-0 (30').

De bezoekers milderden net voor rust nog, na een fout in de lokale verdediging : 3-1 (44') : de ruststand.

Na de koffie bleef Bouwel aandringen om de voorsprong nog verder uit te bouwen.  Dat lukte langs Ruts die de 4-1 binnenschoof (60').  Netezonen Eindhout zag het voor bekeken en drong niet meer aan.  Eindstand 4-1.

Excelsior Bouwel heeft nu 9 punten voorsprong op de eerste achtervolger.  Het behoud lonkt nu haast met zekerheid met nog 5 matchen te gaan.

Maarten De Voeght : 'Onze jongens hebben ook vandaag alles gegeven'

Bouwel-coach Maarten De Voeght : 'De jongens hebben ook vandaag alles gegeven om de volle buit thuis te houden.  We moesten dit seizoen trouwens heel wat basisspelers missen door kwetsuren of ziekte. Ik ben erg fier op m'n jonge team en onze technische staf nu we een grote stap richting behoud hebben gezet.

Spijtig genoeg kan ik na dit seizoen m'n werk niet meer combineren met het trainerschap.  Maar ik blijf wel achter de schermen voor Excelsior actief.  Het blijft sowieso de club van m'n hart.'